Silivri Sanayici Ve İş Adamları Derneği (SİAD) Dernek Başkanımız Hakan Kocabaş, Çorlu’da “İş Dünyası Sempozyumu, Tertip Komitesi” toplantısına katılım sağladı.
Toplantıya, Edirne Sanayici Ve İş Adamları Derneği (EDSİAD), Lüleburgaz İş Adamları Derneği (LİAD), Müstakil Sanayici Ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve Çorlu İş İnsanları Derneği (ÇİSAD) başkanları katılım sağladı.
Gerçekleştirilmesi planlanan sempozyuma ilişkin hedef kitle ve davet edilecek kurum ve kuruluşlar kapsamlı şekilde ele alınmıştır. Bu çerçevede; iş insanları ve iş dünyası dernekleri başta olmak üzere üniversiteler ve akademisyenler, yerel idareler (Valilik, Kaymakamlık ve Çorlu Belediyesi/TBB), Trakya Kalkınma Ajansı, KOSGEB, sivil toplum kuruluşları, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile paydaş kurum temsilcilerinin sempozyuma davet edilmesi hususu değerlendirilmiştir.
Ayrıca hedef kitlenin; iş dünyası dernekleri ve iş insanları, üniversiteler, bölgemizde üretim faaliyetinde bulunan ulusal ve uluslararası ölçekli firmaların üst düzey yöneticileri ile KOBİ’leri kapsayacak şekilde netleştirilmesi yönünde görüş birliğine varılmıştır. Konuya ilişkin detayların önümüzdeki süreçte yapılacak müzakereler doğrultusunda kesinleştirilmesi kararlaştırılmıştır.
Sempozyumun ana temalarına ilişkin yapılan değerlendirmelerde; Orta Gelir Düzeyi Sendromu, ekosistem yatırımları, kaynak verimliliği, yeşil dönüşüm, sürdürülebilirlik, iş dünyasında sürdürülebilir modeller, dönüşüm süreçleri, dijital dönüşüm ve dijital hız, KOBİ’lerde dijitalleşme ile kapasite artırımı gibi başlıklar ön plana çıkmıştır. Nihai konu başlıklarının, yürütülen istişareler neticesinde şekillendirilerek kamuoyu ile paylaşılması planlanmaktadır.




